Canal house in Amsterdam

Een oase in de stad

Kwaliteit & Prestige

Met zijn tijdloze architectuur is 5 Keizers een perfecte aanvulling op de omliggende grachtenpanden die dateren uit de 17e eeuw, toen de grachtengordel werd ontwikkeld.

facade of the canal houses in Amsterdam

De voorgevel aan het grachtenpand onderscheidt zich door zijn aantrekkelijke architectonische symmetrie. Van buitenaf lijken 5 Keizers vijf afzonderlijke, aan elkaar grenzende gebouwen met elk een eigen elegante ingang. Achter de grote historische gevel wacht u echter een verrassing: één enkel gebouw met bijna 15.000 m² moderne kantoorruimte van hoge kwaliteit.

  • Geavanceerde moderne kantoorruimte

Office in a canal house

5 Keizers zet een nieuwe standaard voor het werken aan de grachtengordel. De kantoorruimte is tussen 2014 en 2016 uitgebreid gerenoveerd door de gerenommeerde Amsterdamse Dam & Partner Architecten. De gehele structuur van de gebouwen werd getransformeerd tot een hoogwaardig flexibel kantoorconcept dat samenwerking bevordert en tegemoet komt aan de huidige individuele en zakelijke behoeften. Het grote vloeroppervlak is uniek en efficiënt.

  • Stijlvolle centrale ruimtes

Lounge of a canal house

De imposante nieuwe centrale lobby van nummer 281 is een prachtig bewijs van de kwaliteit en het prestige van 5 Keizers, waar de verfijnde sfeer en het warme onthaal meer doen denken aan een chique boetiekhotel dan aan een kantoorlobby. Twee personenliften bedienen alle verdiepingen. Er zijn verschillende andere ingangen, liften en trappen voor de huurders.

Tuin in grachtenhuisstijl

5 Keizers' 800 m² binnentuin is een verborgen juweeltje van culturele en historische betekenis. Opnieuw ontwikkeld als de typische tuin van grachtenpand. De gelaagde landschapsarchitectuur en strakke lijnen vatten het 'oud ontmoet nieuw' concept samen in een groene oase van sereniteit en elegantie. De tuin is het perfecte rustpunt in de hectiek van het stadsleven, een charmant toevluchtsoord waar huurders zich kunnen ontspannen en een pauze nemen, genieten van een lunchplekje of klanten en collega's ontmoeten.

canal house style garden

Duurzaamheid & comfort

Bij de herontwikkeling van het gebouw, waarbij de installaties bijdragen aan een energiezuinig gebouw, is expliciet rekening gehouden met duurzaamheid.

interior of 5 Keizers
  • Met een 'A'-energieprestatiecijfer heeft het gebouw een moderne, hoge standaard van energie-efficiëntie.
  • Alle ramen zijn gerestaureerd met gemoderniseerde kozijnen en blank zonwerend glas.
  • Aan alle zijden zijn de ramen voorzien van afzonderlijke automatische buitenzonwering.
  • Er zijn energie-efficiënte verlichtings- en bewegingsdetectiesystemen geïnstalleerd.
  • Een grote overdekte fietsenstalling op de begane grond voor 530 fietsen is beschikbaar voor huurders.

Geschiedenis

Historical board

±1650

Oorspronkelijk gebouwd als koopmanshuizen in de 17e eeuw.

1955

Omdat de huizen zwaar verwaarloosd werden, werden ze in 1955 gesloopt. Keizersgracht 271-275 is in opdracht van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij herbouwd.

1967

Keizersgracht 277 werd gesloopt en herbouwd in opdracht van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij.

1974 - 1985

Keizersgracht 281, 285 en 287 werden in opdracht van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij herbouwd en de vijf gebouwen werden met elkaar verbonden.

2014 - 2016

De gebouwen zijn uitgebreid herontwikkeld door COD, een Nederlandse projectontwikkelaar uit Amsterdam.

2018

De hoofdingang op nummer 281 werd heringericht tot een lobby in boetiekstijl en de tuin aan de achterzijde werd opnieuw aangelegd.

Service & Contact

Om meer te weten te komen over de beschikbare kantoor- en winkelruimtes, kunt u contact met ons opnemen.

Huurobjecten

Simone Hill

Asset Manager Tenant Relations Europe
Union Investment Real Estate GmbH

Valentinskamp 70 /EMPORIO
20355 Hamburg
Duitsland

simone.hill@union-investment.de

Routebeschrijving

5 Keizers
Keizersgracht 23, 9
1015 CD Amsterdam
Nederland

Naar Google Maps routeplanner